Kachna na medu s vínem
Suroviny
1 kachna
2-3 jablka
sůl
trochu drceného kmínu
2 lžíce medu
1,5 dl vína (může být bílé i červené)
Postup
Kachnu očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme vnitřku i zvnějšku a jemně posypeme kmínem. Dovnitř vložíme jablko nakrájené na čtvrtky, kachnu mírně podlijeme, přikryjeme alobalem a dáme péci do vyhřáté trouby. Víno smícháme s medem. Asi po 20 minutách kachnu odkryjeme a dále už pečeme kachnu odkrytou. Během pečení ji vícekrát potřeme medovo-vínovou směsí a podle potřeby podlijeme i trochou horké vody. Před dopečením přidáme ještě zbylá jablka, rovněž nakrájená na čtvrtky. Upečenou kachnu rozporcujeme, poklademe na mísu a obložíme čtvrtkami pečených jablek. Podáváme s červeným dušeným zelím, knedlíkem a vypečenou šťávou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 9 890x
Komentáře receptu Kachna na medu s vínem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!