Ztracená vejce s hořčičnou omáčkou
Suroviny
(pro 4 osoby)
8 vajec
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
250 ml vývaru
100 ml bílého vína
150 g zakysané smetany
3 lžíce plnotučné hořčice
cukr
sůl, pepř
5 lžic vinného octa
2 lžíce nasekané pažitky
Postup
Na pánvi rozpustíme máslo, vsypeme mouku a za stálého míchání připravíme zlatavou jíšku. Dále za stálého míchání přidáme vývar, víno smetanu, hořčici a podle chuti sůl, pepř, cukr a nakonec 1 lžíci octa. listy vody a 4 lžíce octa uvedeme do varu. Do naběračky postupně rozklepneme vejce a opatrně je vpouštíme do vroucí vody. Vaříme na mírném ohni asi 3 minuty a pak je děrovanou lžící vyjmeme. Podáváme politá hořčičnou omáčkou a posypaná pažitkou.
Příloha: lehce opečené topinky
Na osobu: energetická hodnota 300 kcal, bílkoviny 14 g, tuky 21 g, sacharidy 10 g
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 132x
Komentáře receptu Ztracená vejce s hořčičnou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!