Telecí pečeně se zeleninou
Suroviny
(pro 4 osoby)
800 g telecí pečeně
3 lžíce másla
2 mrkve
3 řapíky celeru
4 cibule
1 stroužek česneku
250 ml masového vývaru (z kostky)
200 ml červeného vína
1 lžíce Solamylu
sůl, pepř
případně zakysaná smetana
Postup
Maso omyjeme a osušíme, oslíme a opepříme. Ve velkém pekáči rozehřejeme máslo, vložíme do něj pečeni a ze všech stran opečeme. Pak ho přiklopíme a dáme péci do předehřáté trouby při 200.C. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Asi po 30 minutách pečení obojí přidáme k masu a krátce osmahneme. Pak pečeni zalijeme vývarem a červeným vínem. Teplotu snížíme na 180.C a pečeme již odkryté ještě 40 minut. Pak maso vyjmeme a udržujeme teplé. Omáčku zahustíme Solamylem a dochutíme. Hotovou pečeni krájíme na plátky.
Příloha: těstoviny nebo brambory.
Na osobu: energetická hodnota 480 kcal, bílkoviny 41 g, tuky 24 g, sacharidy 23 g
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 607x
Komentáře receptu Telecí pečeně se zeleninou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!