Telecí pečeně se zeleninou

Suroviny

(pro 4 osoby)
800 g telecí pečeně
3 lžíce másla
2 mrkve
3 řapíky celeru
4 cibule
1 stroužek česneku
250 ml masového vývaru (z kostky)
200 ml červeného vína
1 lžíce Solamylu
sůl, pepř
případně zakysaná smetana

recept nemá fotografii

Postup

Maso omyjeme a osušíme, oslíme a opepříme. Ve velkém pekáči rozehřejeme máslo, vložíme do něj pečeni a ze všech stran opečeme. Pak ho přiklopíme a dáme péci do předehřáté trouby při 200.C. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Asi po 30 minutách pečení obojí přidáme k masu a krátce osmahneme. Pak pečeni zalijeme vývarem a červeným vínem. Teplotu snížíme na 180.C a pečeme již odkryté ještě 40 minut. Pak maso vyjmeme a udržujeme teplé. Omáčku zahustíme Solamylem a dochutíme. Hotovou pečeni krájíme na plátky.
Příloha: těstoviny nebo brambory.

Na osobu: energetická hodnota 480 kcal, bílkoviny 41 g, tuky 24 g, sacharidy 23 g

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 607x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,00 (počet: 1) 9,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Telecí pečeně se zeleninou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist