Krůtí roláda s houbovou nádivkou
Suroviny
(pro 4 osoby)
700 g krůtích prsou
150 g žampiónů
1 svazek mladé cibulky
4 lžíce oleje
200 g bylinkového sýra
mletá paprika
4 stroužky česneku
1 snítka rozmarýnu
9 snítek tymiánu
sůl, pepř
citrón na ozdobu
Postup
Žampióny očistíme, cibulku omyjeme a očistíme. Obojí nahrubo nasekáme, opečeme na 2 lžících oleje, osolíme a opepříme. Krůtí maso omyjeme, osušíme, rozřízneme na plát. Potřeme ho sýrem a rozložíme na něj žampióny. Svineme ho do rolády a převážeme nití. Dvě lžíce oleje promícháme se solí, pepřem a paprikou, touto směsí potřeme maso. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Roládu dome do pekáčku a obložíme česnekem a bylinkami. Mírně podlijeme a pečeme v předehřáté troubě při 175.C asi 90-100 minut. Podle potřeby podléváme. Hotovou roládu vyjmeme, odstraníme nic, nakrájíme na plátky a ozdobíme dílky citrónu.
Na osobu: energetická hodnota 450 kcal, bílkoviny 44 g, tuky 24 g, sacharidy 10 g
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 500x
Komentáře receptu Krůtí roláda s houbovou nádivkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!