Rybí filé s limetkovou omáčkou a žampióny
Suroviny
(pro 4 osoby)
4 porce rybího filé
2 limetky
80 g žampiónů
250 ml smetany
1 lžička Solamylu
sůl, pepř
olej a máslo na opečení filé
Postup
Kůru z 1 chemicky neošetřené limetky nastrouháme do šlehačky, necháme přejít varem a odstavíme z ohně. Omyté a osušené porce filé pokapeme limetkovou šťávou, osolíme, opepříme a opečeme na oleji a másle. Vyjmeme a udržujeme v teple. Ve výpeku opečeme na plátky nakrájené očištěné žampióny a pak je přelijeme ptrocezenou citrónovou smetanou s rozmíchaným Solamylem. Necháme chvíli povařit a dochutíme solí. Filé podáváme přelité omáčkou obložení plátky nakrájenými z druhé limetky.
Příloha: brambory
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2 721x
Komentáře receptu Rybí filé s limetkovou omáčkou a žampióny
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!