Lahůdkové zelné listy
Suroviny
1 menší hlávka zelí (křehčí, zelenější)
200 g šunky nebo uzeného masa
1 stroužek česneku
1 cibule
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
sůl
1 lžička kmínu
trochu černého mletého pepře
1 kostka kuřecího bujónu
voda podle potřeby
asi 4 plátky taveného toastového sýra
Postup
Zelí zbavíme oschlých listů, odstraníme košťál a na chvíli ponoříme do vařící osolené vody s kostkou bujónu. Potom vyjmeme, vrchní listy opatrně odloupneme, přelijeme je studenou vodou a přikryjeme. Zbytek zelí nakrájíme na jemné nudličky, zalijeme vodou ze zelné hlávky, povaříme do změknutí (asi 7 minut), potom scedíme. Vývar si necháme. Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, česnek, přidáme nakrájenou šunku, kmín, trochu podlijeme vývarem a podusíme. Přimícháme nasekané zelí, podle potřeby ještě osolíme a opepříme. Nakonec promícháme s máslem a kousky sýra a hotovou směsí naplníme zelné listy. Naskládáme je do pekáče nebo jenské mísy, podlijeme zbytkem vývaru a dáme do trouby nebo je dovaříme v napařovacím hrnci.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 378x
Komentáře receptu Lahůdkové zelné listy
anonym: | úterý 22. dubna 2008 |
toto je bezmase jidlo?>?? |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!