Krůtí guláš
Suroviny
125 g krůtích prsíček
300 g brambor
zeleninový vývar z kostky
1 lžička kari
1/2 lžičky sladké papriky
30 g mraženého hrášku
1 lžíce oleje
50 g žampiónů
pórek
10 g másla
10 g hladké mouky
40 ml kyselé smetany
koryandr
sůl, pepř
Postup
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, vložíme je do vývaru s kari a asi 15 minut vaříme. Po 10 minutách přidáme hrášek. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, které opékáme 10 minut na oleji. Osolíme, opepříme, ochutíme paprikou a vyjmeme. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Houby rozpůlíme a společně s pórkem podusíme ve šťávě z masa. Dochutíme solí a pepřem. Brambory a hrášek necháme okapat, vývar zachytíme a doplníme do 200 ml. Rozehřejeme olej, opražíme na něm mouku, zalijeme vývarem a povaříme asi 5 minut. Pak vmícháme smetanu. Dochutíme solí a kari. Brambory, zeleninu a maso vložíme do omáčky a prohřejeme. Porce guláše na talíři posypeme koryandrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6 448x
Komentáře receptu Krůtí guláš
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!