Kuře Kung-pao
Suroviny
2 kuřecí řízky
50 g slaných arašídů
3-5 sušených nebo čerstvých feferonek
sójová omáčka
asi 15 zrnek sečuánského pepře
1 pórek
několik plátků čerstvého nebo trocha mletého zázvoru
3-4 stroužky česneku
2 lžíce dezertního vína
2 lžičky škrobové moučky
olej
Směs na zahuštění:
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička estragonového octa
1/2 lžičky cukru
špetka glutamanu
100 ml vývaru nebo vody
sůl
Postup
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky asi 1,5 cm, vložíme do misky, mírně osolíme, promícháme se sójovou omáčkou, škrobovou moučkou a trochou oleje a necháme odležet. Sušené papričky nastříháme na malé kousky (čerstvé nasekáme), pórek nasekáme nadrobno, zázvor nakrájíme na tenké nudličky, česnek na tenké plátky. V malé misce promícháme všechny přísady na zahušťovací směs a odložíme. Na pánvi s rozehřátým olejem osmahneme dotmava (téměř dočerna) feferonky, pak je vyjmeme a už nepoužijeme. Do ochuceného oleje vložíme kostky masa a za stálého míchání je opékáme a oddělujeme od sebe. Pak přilijeme víno, přidáme pórek, zázvor a česnek. Jakmile pokrm začne vonět, přidáme zahušťovací směs, krátce podusíme a stáhneme z ohně. Před podáváním vmícháme arašídy.
Poznámka:
Kung-pao lze připravit i bez paprik, ale jeho charakteristickou chutí je právě pálivost. Kuřecí maso můžeme nahradit libovým vepřovým.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 8 723x
Komentáře receptu Kuře Kung-pao
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!