Kuřecí prsa v bílé omáčce
Suroviny
(pro 4 osoby)
4 kuřecí prsa
400 g kedluben
150 g másla
1 cibulka
2 šalotky
150 ml bílého vína
200 ml 33% smetany
100 g pórku
50 ml kuřecího vývaru
kmín
bílý pepř
olej
sůl
Postup
Kedlubky očistíme a nakrájíme na špalíčky. Na polovině másla zpěníme na kostičky nasekanou očištěnou cibulku, přidáme kedlubny, očištěný pórek rozkrájený na kostky, kmín a rychle orestujeme. Podlijeme kuřecím vývarem a dusíme, dokud nejsou kedlubny měkké. Nakonec osolíme a opepříme. Na druhé polovině másla zpěníme očištěnou pokrájenou šalotku, zalijeme vínem a vaříme, dokud nemá tekutina konzistenci sirupu. Zalijeme smetanou a necháme přejít varem. Osolíme a ručním mixérem rozmixujeme dohladka. Kuřecí prsa osolíme, opepříme, orestujeme na oleji a krátce dopečeme v troubě. Na talíř dáme dušené kedlubny, na ně položíme kuřecí prsa a přelijeme omáčkou z bílého vína.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 206x
Komentáře receptu Kuřecí prsa v bílé omáčce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!