Salát z celeru, křenu a jablek
Suroviny
(pro 4 osoby)
70 g křenu
200 g celeru
300 g zelených jablek
50 g vlašských ořechů
120 g lehké majonézy
cukr
sůl
bílý pepř
případně citrónová šťáva
Postup
Celer očistíme, nakrájíme na tenké nudličky, spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Křen očistíme, nastrouháme najemno a smícháme v misce s okapaným celerem. Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké nudličky a přidáme do misky. Jádra ořechů nasekáme nadrobno a krátce povaříme v trošce vody. Necháme chvíli okapat na cedníku a přidáme je do misky. Vše smícháme s majonézou, dochutíme solí, cukrem a pepřem.
Pokud jsou jablka kyselejší, přidáme cukr, pokud příliš sladká, přidáme několik kapek citrónové šťávy.
Porce salátu zdobíme růžičkou jablečné slupky nebo dílky jablka.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 835x
Komentáře receptu Salát z celeru, křenu a jablek
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!