Hřebíček

Napadají nás otázky: co by byla tlačenka, svařené víno a zaječí paštika bez hřebíčku? Hřebíček koření velmi silně, proto se přidávají jen dva až tři hřebíčky. Hřebíček patří do bílého a červeného zelí, ke zvěřině, do tmavých masových šťáv. Hřebíčkem kořeněné vepřové a skopové je skutečnou pochoutkou. Patří také k houbám, do masitých rosolů, do pivních omáček a k nakládaným cibulím. Do sladkokyselé naložené zeleniny a ovoce, do všech sladkých kompotů.

Strom hřebíčku je vysoký až 12 m. Tyto stromy poskytují užitek jen od svého šestého do dvanáctého roku. Samotný hřebíček představují poupata květů, která se mají krátce před květem sklízet a sušit.

Hřebíček je jedním z nejstarších koření na světě.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist