Hřebíček
Napadají nás otázky: co by byla tlačenka, svařené víno a zaječí paštika bez hřebíčku? Hřebíček koření velmi silně, proto se přidávají jen dva až tři hřebíčky. Hřebíček patří do bílého a červeného zelí, ke zvěřině, do tmavých masových šťáv. Hřebíčkem kořeněné vepřové a skopové je skutečnou pochoutkou. Patří také k houbám, do masitých rosolů, do pivních omáček a k nakládaným cibulím. Do sladkokyselé naložené zeleniny a ovoce, do všech sladkých kompotů.
Strom hřebíčku je vysoký až 12 m. Tyto stromy poskytují užitek jen od svého šestého do dvanáctého roku. Samotný hřebíček představují poupata květů, která se mají krátce před květem sklízet a sušit.
Hřebíček je jedním z nejstarších koření na světě.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!