Řeřicha
Tak lehce jako řeřicha, která pochází z Blízkého východu, se žádné jiné koření nedá pěstovat. Semena se jednoduše vysadí do bedýnky, hrnečku, na talíř, do balkonových truhlíků nebo na zahradě. Nejlepší je výživná, písčitá půda, která musí být stále dost vlhká. Semena se vysypou na zem a jen lehce do ní zatlačí. Spodní vrstva potřebuje tloušťku jen 2 – 3 cm. Řeřiše se daří také ve tmavé kuchyni, dokonce i pouze na vlhkém papíře. Musí se však chránit před silným sluncem.
Již po několika dnech vyroste řeřicha v hustý zelený polštář. Odstřihujeme ji nůžkami těsně nad zemí. Můžeme ji sázet od února až do podzimu.
Má velmi osvěžující ostrou chuť. Nejlépe chutná na chlebu s máslem. Patří do všech zeleninových salátů, omáček, polévek, k předkrmům, na pečené brambory, do rybích salátů, vaječných jídel a zvláště k různým pečeným rybám.
Řeřicha je bohatá na vitamín A a C.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!