Muškátový oříšek
Muškátový oříšek koření svou sladkou pálivou hořkostí tolik pokrmů s rozličnou chutí, že se dá sestavit celý seznam.
1. Nápoje: aromatizuje koktejly, jež podáváme před jídlem, rajčatovou a zeleninovou šťávu, mléčné nápoje, horkou citronovou šťávu, svařené víno i punč a dokonce i kakao.
2. Slané pokrmy: aromatizuje květák, růžičkovou kapustu, pórek, špenát, knedlíčky do polévky, bramborové knedlíky a kaši, máslové a jiné bílé omáčky, masové vývary, slané rýžové pokrmy, pokrmy ze sekaného masa a rajčatovou omáčku, zeleninové polévky, všechny pokrmy z mletého masa, telecí maso, jemné ryby, paštiky a grilovaná drůbeží masa.
3. Sladké pokrmy: špetka muškátového oříšku patří také do vánočního pečiva, lívanců, jablkového závinu, čajového pečiva, ovocných dortů, zmrzliny, šlehačky a hruškového kompotu.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!