Routa
Routa je prastará léčivá bylina. Pro naše účely postačí jedna rostlina. Na zahradě vyžaduje místo chráněné před větrem, mnoho slunce a kyprou vápenitou půdu. Protože není jednoduché vypěstovat ze země silnou a zdravou rostlinu, je nejlépe si obstarat sazenice. Začátkem května můžeme nejjemnější listy otrhat a sušit je ve stínu. Routa má hořce aromatickou chuť.
Kořeníme úsporně, protože aroma je silné. Celé listy přidáváme k nakládání okurek a rajčat. Zjemňuje chuť nádivek, zelených zelenin, míchaných salátů. Dává zvláštní příchuť všem sýrovým pokrmům a pokrmům ze skopového masa. Je možno ji přidávat také v malých dávkách do bylinkových omáček a polévek, do houbových a vaječných jídel. Povzbuzuje chuť k jídlu a podporuje trávení.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!