Šťovík
Šťovík je možno vidět na jaře na vlhkých loukách, polních cestách a na březích potoků. Jedině malé, mladé listy chutnají šťavnatě a příjemně nakysle, staré listy jsou příliš kyselé. Listy šťovíku se používají jen čerstvé, sušené ztrácejí aroma.
Listy šťovíku se krájejí nadrobno a přidávají do bylinkové polévky. Zjemňují hlávkový salát, zeleninové polévky a omáčky, špenát a bílé polévky. Může se připravit jako špenát, ale je třeba ho nejprve spařit vařící vodou.
Štovík je velmi zdravý. Obsahuje mnoho železa a vitamínu C. Povzbuzuje chuť k jídlu.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!