Kmín
Kmín dělá těžko stravitelná a tučná jídla lehce stravitelnými. Je vhodný k sýrům, do kmínových koláčků, preclíků, tyčinek, zelí, k vařené rybě, na brambory, do mrkve, houbových pokrmů, polévek a do skopového, jehněčího, vepřového, hustých polévek a do ruského boršče. Maso potíráme před rožněním olejem s rozemletým kmínem. Působí proti křečím a povzbuzuje chuť k jídlu. K pěstování kmínu je vhodné vlhké podnebí.
Roste divoce na loukách, ale lze pěstovat i na zahradě. Avšak k vaření, smažení a pečení bychom si raději měli zakoupit malá hnědá zrníčka. Kmínová zrníčka jsou plodem okoličnaté rostliny, jež dosahuje výše až 120 cm. Je téměř jisté, že kmín je nejstarším kořením, které obyvatelé Evropy znali jako kořennou a léčebnou bylinu.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!