Zázvor
Zázvor je tropická rostlina, kterou můžeme přidávat do sladkých i slaných pokrmů. Jeho použití v kuchyni je mnohostranné: je nepostradatelný pro ty, kteří rádi vaří čínské, indické a indonéské pokrmy. Výborně chutná vepřová pečeně se silnou opečenou kůrkou, je-li potřena zázvorem. Je vhodný ke všem pokrmům z drůbeže, do sekané, grilovaným rybám i do všech pokrmů, jež se podávají s rýží. Je výtečný jako přísada k houbám, do hruškových kompotů, k nakládané dýni. Při přípravě marmelád a želé to bez zázvoru v dobré kuchyni nejde.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!