Kari
Znalci kari nikdy nemluví o koření kari jako takovém, nýbrž míní hned hotová jídla, jako je zeleninové kari, rybí kari a populární kuřecí kari. Tím je již krátce řečeno, se kterými pokrmy se kari snáší. Kari a rýže patří bezpodmínečně k sobě.
Vynikající je polévka s kari, se sladkou smetanou a žloutkem a krémové omáčky s kari. Natvrdo vařená vajíčka, karbanátky, různá sekaná masa, jídla z paprikových lusků, čočka a okurkový salát získávají přidáním kari výborné aroma.
Kari je žlutavě hnědý prášek s vysoce aromatickou chutí a vůní. Kari neroste na stromech či keřích, nýbrž je to směs dvanácti až patnácti většinou tropických koření. Složení kari není jednotné, není standardní recept, mění se podle země a jejich zvyklostí.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!