Paprika

Maďarské národní koření pochází z Jižní Ameriky. Kolumbus objevil Ameriku a spolu s tímto kontinentem také papriku. Ze Španělská se paprika rozšířila po celé Evropě a zvláště v Maďarsku získala rychlou oblibu a začala se pěstovat ve velkém rozsahu.

Není však paprika jako paprika, je jí mnoho druhů, které se odlišují svojí ostrostí. Je třeba dbát na to, aby se paprika nikdy nedávala do rozpáleného tuku (vždy jen do horkého). Jinak karamelizuje obsah cukru, paprika hořkne a ztrácí svou červenou barvu. Grilovaným masům dodává paprika lákavou zlatohnědou barvu.

Paprika je přirozeně vhodná ke všem maďarským pokrmům, jako je paprikový řízek, paprikové kuře a maďarský guláš s paprikou a zelím. Paprika je vhodná k vařené a rožněné rybě, k ragú, do tvarohu a ostatních měkkých sýrů, ke skopovému, k srbskému žebírku, ke všem sýrovým pokrmům, ke zvěřině a drůbeži, do zeleninových polévek, k makarónům a špagetám, k bílému zelí, kapustě a ke všem salátům, ať zeleným, či masovým a bramborovým, k zeleným fazolkám atd..

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist