Bobkový list
Kyselost a bobkový list patří dohromady. Bobkový list je vhodný do každé marinády k masu a do rybí marinády, do zeleniny nakládané v octě, do sterilovaných okurek, do červené řepy, sterilovaných fazolí, rajčat a podobně. Čtvrt bobkového listu patří nezbytně do huspenin. Každá hospodyně ví, že bobkovým listem se koření velké pečeně, ragů, guláše a omáčky ke grilovaným masům. Avšak opatrně: obvykle stačí jeden bobkový list.
Bobkové listy pocházejí ze stále zeleného stromu vavřínu, který dosahuje výšky 10 m. Čerstvě otrhané lístky se suší hned po sklizni. Vavřín roste po celém pobřezí Středozemního moře.
Vavřín vyžaduje mnoho hnojiva, výživnou těžkou zem, mnoho vody a slunce. Přezimovat musí na vzdušném a chladném místě.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!