Duhový vanilkový dort
Suroviny
KORPUS:
100 g změklého másla
350 g cukru
250 ml mléka
1/2 lžičky vanilkového extraktu
260 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
bílky ze 2 vajec
100 g cukrového zdobení + na posypání
VANILKOVÝ KRÉM:
4 bílky
200 g cukru
250 g změklého másla
1 lžička vanilkového extraktu
3 potravinářské barvy
hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Postup
Předehřejemem troubu na 175 °C. Máslem vymažeme a moukou vysypeme dvě dortové formy o průměru 15 cm.
Máslo a cukr třeme do pěny. Přidáme mléko a vanilkový extrakt a třeme dál dohladka. Odložíme stranou.
V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl a vsypeme do máslové směsi. Přidáme bílky a mícháme dohladka. Nakonec vmícháme cukrové zdobení. Směs rovnoměrně rozdělíme do dvou forem a pečeme asi 35 minut. Necháme vychladnout.
Připravíme si vanilkový krém. Do misky nad vodní lázeň dáme bílky a cukr a šleháme. Ssměs by měla mít zhruba 65 °C. Když je cukr rozpuštěný a směs je horká, je hotovo. Sundáme z vodní lázně a šleháme dál, dokud nemáme bílou hladkou polevu. Když se miska na dotek ochladí, začneme po kouskách přidávat máslo. Přidáme vanilkový extrakt a šleháme dohladka.
Každý korpus rozkrojíme na tři pláty. Na dortový podnos položíme první plát, pomažeme ho krémem, na něj položíme další a tak pokracujeme se všemi díly. Pak tenkou vrstvou krému pomažeme celý dort. Zbylý krém rozdělíme do třech misek, obarvíme potravinářskou barvou a po zhruba třtinách jimi pomažeme celý dort. Začneme odspodu. Dort posypeme cukrovým zdobením.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 660x
Komentáře receptu Duhový vanilkový dort
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!