Francouzský koláč

Suroviny

TĚSTO:
1 1/4 hrnku hladké mouky
sůl
70 g másla
2 - 3 lžíce vody

NÁPLŇ:
300 ml mléka
3 vejce
1/2 hrnku cukru
1/2 hrnku mouky
1 vanilkový cukr

recept nemá fotografii

Postup

Smícháme mouku se špetkou soli, přidáme na kousky nakrájené máslo a začneme míchat. Vytvoří se suchá směs připomínající vločky. Poté začneme po lžících přidávat vodu. Až budeme mít těsto, zabalíme ho do folie a dáme na 30 minut vychladit.

Mléko ohřejeme. Vyšleháme vejce s cukrem, vmícháme vanilkový cukr a nakonec mléko. Těsto vyválíme a vmáčkneme do koláčové formy, zalijeme náplní a pečeme na 180 °C asi 15 minut, poté teplotu snížíme a dopečeme zhruba 30 - 45 minut, dokud náplň neztuhne.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 028x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Francouzský koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist