Cuketové bramboráčky
Suroviny
500 g cukety
2 větší karotky
2 vejce
1 lžíce vegety
špetka mletého pepře
100 ml mléka
250 g hladké mouky
1 hlávkový salát
100 g cherry rajčat
olej na smažení
špetka muškátového květu
1 menší cibule
2 stroužky česneku
sůl
majoránka
strouhanka
Postup
Cuketu omyjeme a okrájíme (mladé plody můžeme použít i se slupkou). Pak ji nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli odstát, dokud nepustí vodu a tu slijeme. Karotky očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Oloupaný česnek utřeme nebo prolisujeme. Karotku, cibuli a česnek přidáme k cuketě společně s vejci, mlékem a hladkou moukou. Směs ochutíme vegetou, solí, muškátovým květem a špetkou pepře. Vše dobře promícháme. Z hustého cuketového těsta tvoříme bramboráčky. Smažíme je na pánvi na rozpáleném oleji, z každé strany asi 5 minut. Hotové placičky rozložíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Cuketové bramboráčky podáváme teplé a zdobíme rajčátky a salátem. Můžeme je servírovat i jako přílohu k masu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 929x
Komentáře receptu Cuketové bramboráčky
anonym: | úterý 16. srpna 2011 |
Už se na ně těšíme víc takových receptů..Díky |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!