Citrónové jazýčky

Suroviny

3 vejce
120 g cukru krupice
125 g másla
nastrouhaná kůra z jednoho citrónu
40 g zázvoru
200 g hrubé mouky
Poleva:
80 g moučkového cukru
1-2 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce dlouhých nudliček z citrónové kůry

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si nastrouháme na jemném struhadle citrónovou kůru a na malé kousky si nakrájíme oloupaný čerstvý zázvor (lze i nastrouhat). Těsto připravujeme ve dvou nádobách. V jedné ušleháme vejce s 60 g cukru až vznikne hustý krém. V druhé míse šleháme máslo se strouhanou citrónovou kůrou, nadrobno nakrájeným zázvorem a zbylým cukrem až se cukr rozpustí (ve hmotě nejsou krystalky). Odvážíme si mouku a přidáváme ji po lžících do ušlehaných vajec střídavě s máslovým krémem. Lehce mícháme. Vzniklé těsto naplníme do sáčku na zdobení nebo do zdobičky, plech si vyložíme papírem na pečení a nastříkáme na něj "jazýčky" dlouhé asi 6 cm. Pečeme asi 7 minut v troubě předehřáté na 220 stupňů. Upečené kousky necháme vychladnout (nejlépe na kuchyňské mřížce). Mezitím si připravíme polevu. Moučkový cukr smícháme s citrónovou šťávou a třeme, až je poleva lesklá a hustá. Z omyté citrónové kůry si nakrájíme tenké nudličky. Každý jazýček potřeme citrónovou polevou (použijeme štětec či lžičku) a ozdobíme několika tence nakrájenými proužky citrónové kůry.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 583x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Citrónové jazýčky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist