Reveňový koláč s bílkovým sněhem

Suroviny

400 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
200 g tuku (Hera)
voda

Náplň:
600 g reveně (rebarbory)
200 g moučkového cukru
citrónová kůra
50 g rozinek
50 g mandlí

Bílkový sníh:
4 bílky
140 g moučkového cukru

recept nemá fotografii

Postup

Řapíky reveně (rebarbory) oloupeme - odstraníme tak tenkou a tuhou vrchní slupku. Potom je nakrájíme na kostičky a smícháme je se spařenými rozinkami, oloupanými a nasekanými mandlemi a moučkovým cukrem. Mouku smícháme v míse s práškem do pečiva, přidáme nasekaný změklý tuk a podle potřeby vodu. Rukama vypracujeme polotuhé těsto, které rozválíme, přeneseme pomocí utěrky na vymaštěný plech a posypeme rovnoměrně reveňovou náplní. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Zatím si z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do něj moučkový cukr a ještě jednou ušleháme. Ke konci pečení (okraje koláče začínají růžovět) vyjmeme plech z trouby a na koláč rovnoměrně rozvrstvíme bílkový sníh. Snížíme teplotu v troubě a ještě chvíli zapékáme, aby bílkový sníh na povrchu ztuhl. Ještě vlahý koláč krájíme na čtverce či jiné tvary.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 662x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Reveňový koláč s bílkovým sněhem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist