Velká ořechová bábovka

Suroviny

400 g polohrubé mouky
300 g cukru krupice
200 g Hery
5 vajec
2 lžíce rumu
100 g mletých ořechů
1 prášek do pečiva
1 sklenička mléka

recept nemá fotografii

Postup

Změklý tuk, krupicový cukr, žloutky a rum třeme až do pěny (trvá to dost dlouho a chce to trpělivost). V mouce rozmícháme prášek do pečiva, mléko trochu zahřejeme, aby bylo vlahé. Ořechy umeleme. Z bílků ušleháme sníh. Do žloutkové hmoty přimícháme postupně mouku s práškem, ořechy, mléko a nakonec tuhý sníh z bílků. Velkou bábovkovou formu vymažeme pečlivě tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní nalijeme a rozetřeme tak, aby ho u vnějších okrajů bylo asi o 1 cm více. Bábovku dáme do trouby předehřáté na 170 stupňů a pomalu pečeme. Trvá to asi jednu hodinu. Zda je bábovka upečená, můžeme zjistit zapíchnutím špejle do bábovky. Je-li po vyjmutí suchá a nic se na ni nenalepilo, je bábovka upečená i uvnitř. Po vyjmutí z trouby bábovku vyklopíme na tác. Pokud se hned nevyklopí, namočíme utěrku do studené vody, vyždímáme ji a položíme ji na povrch bábovky. Po chvíli se bábovka sama uvolní. Hotovou bábovku pocukrujeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 012x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Velká ořechová bábovka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist