Brambory s rozhudou

Suroviny

8 velkých brambor
250 g netučného tvarohu
2 lžíce Ramy (másla)
sůl
2 lžíce mléka
4 lžíce nasekané čerstvé pažitky
mletý bílý pepř
malý hlávkový salát
syrová paprika

recept nemá fotografii

Postup

Brambory pečlivě očistíme kartáčkem a důkladně omyjeme pod studenou vodou. Potom je v osolené vodě uvaříme doměkka. Mezitím si připravíme rozhudu - nejlépe za pomoci elektrického šlehače. Tvaroh, změklé máslo či Ramu, mléko, sůl a pepř dáme do nádoby a vyšleháme. Ochutnáme, v případě potřeby přichutíme. Nakonec zamícháme nasekanou pažitku. Listy hlávkového salátu opereme a necháme okapat. Také papriku očistíme a rozdělíme na 4 části. Uvařené brambory slijeme a rozpůlíme (neloupeme). Na řezné straně je pomažeme silně rozhudou, obě poloviny opět spojíme k sobě a ozdobíme paprikou. Podáváme teplé, naaranžované na listech hlávkového salátu.
Poznámka:
Nemáte-li vhodné velké (a zdravé) brambory, lze postupovat i tak, že uvaříte oloupané brambory a připravenou rozhudu dáte doprostřed talíře.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 623x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Brambory s rozhudou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist