Cukeťák

Suroviny

500 g cukety,
150 g šunkového salámu
200 g eidam. sýra
100 g angl. slaniny
1 prášek do pečiva
2 vejce
200 g hrubé mouky
6 lžic oleje
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Oloupeme cuketu a vykrojíme její střed (lze použít i přerostlé cukety), Cuketu nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Na stejném struhadle si nastrouháme i sýr. Salám a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Vše smícháme, přidáme hrubou mouku, ve které jsme si předem pečlivě rozmíchali prášek do pečiva. Dále přidáme 2 žloudky, 6 lžic oleje, sůl a pepř. Ze dvou bílků ušleháme sníh a lehce jej vmícháme do vzniklé hmoty. Vymastíme vyšší plech nebo pekáč, vysypeme strouhankou a vzniklou zeleninovou kaši na něj urovnáme. Pečeme při 200 stupních Celsia do okamžiku, kdy se začne na krajích oddělovat od plechu a mírně červenat. Po upečení nakrájíme na řezy a teplé podáváme nejlépe s vařenými bramborami.

Obměna: Lze podávat i studené a bez přílohy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 657x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 1) 10,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Cukeťák


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist