Makovec

Suroviny

200 g brambor
40 g jemné krupice
80 g jemně umletého máku
150 g cukru krupice
1 vejce
1 bílek
4 lžíce mléka
1 prášek do pečiva
špetka mleté skořice
špetka tlučeného hřebíčku
1 vanilkový cukr
kůra z 1 citrónu
tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
zavařenina
kakaová nebo rumová poleva (viz Moučníky - Polevy a náplně)

recept nemá fotografii

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. Žloutek utřeme do pěny s cukrem a mlékem. Přidáme brambory, krupici, koření, mák, prášek do pečiva, citrónovou kůru a vše smícháme. Ze 2 bílků ušleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do těsta. Dortovou nebo koláčovou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme ji těstem a zvolna pečeme v předehřáté troubě. Po upečení necháme makovec vychladnout, pak ho namažeme zavařeninou a potřeme kakaovou nebo rumovou polevou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 291x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 1) 8,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Makovec


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist