Zeleninové lečo

Suroviny

8 zelených paprik
8 tvrdých rajčat
2 cibule
4 vejce
sůl, pepř
olej

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriku očistíme, zbavíme jader a nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli dáme zpěnit na oleji, přidáme papriky a dusíme doměkka. Pak přidáme rajčata, osolíme, opepříme a necháme ještě chvíli podusit. Nakonec do zeleniny rozklepneme vejce a mícháme, dokud nezhoustnou.
Podáváme s chlebem nebo s vařenými bramborami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 53 412x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,47 (počet: 68) 7,47 68 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zeleninové lečo

anonym: úterý 20. srpna 2013
SKVELE A SUPER RECEPTY
anonym: úterý 13. srpna 2013
Bez masa rozhodně. Maso si dejte do něčeho jinýho masožrouti :D
anonym: pátek 14. září 2012
Jsou velké rozdíly v uzeninách. Žádný párek, kde je plno mouky a sóje. Dávám polský točený, polský dle názvu ale ne z Polska :)) U nás je to jediné, co se dá z točenáků ještě s chutí konzumovat.
Sid
anonym: čtvrtek 14. června 2012
Zkusím a už se na to těším :-)
Jsem zastánce toho,že pokud lečo, tak bez masa, ale proti gustu,....
Hanka
anonym: úterý 19. dubna 2011
právě vařím lečo s čabajkou..už se na to klepu...mňam..
tony: středa 25. srpna 2010
Já raději zastávám názor když Lečo tak jedině se zelenin.
anonym: úterý 3. srpna 2010
Pochopitelně že do leča odjakživa patří klobáska nebo alespoň párek,jinak to není lečo.Tedy v tom případě že nejsme ortodoxní vegetariáni,to je pak o něčem jiném. Dobrou chuť přeje J.K.
anonym: neděle 13. června 2010
špekáček a hned z kraje, aby ta jeho šťávička úřadovala hned od začátku !
fany: neděle 13. června 2010
Do klasického zeleninového leča žádné maso i náhražky, v podobě uzenin, nepatří. Ale chápu, že je to zvyk z doby, kdy když v jídle není něco od masa, tak je to jaksi divné. Stejně jako klasický bramborák (cmunda).
Když už bych si chtěl do leča přidat něco masového, tak snad kvalitní klobásu, ale nikdy bych tam nedával něco jako junior a pod. což je vlastně sádlo, kůže a různé rozemleté zbytky, které kolem masa jen běžely.
anonym: úterý 25. května 2010
Souhlasím, že do leča uzenina nepatří!!!! Zelenina se těma buřtíkama atd. zničí. Pak to není LEČO ale uzenina se zeleninou!!!
pavel: pátek 21. května 2010
s párkem a nikdy jinak!!!
Stoupan: pondělí 17. května 2010
Podle mňa do leča uzenina patří.Ať už je to kabanos, klobasek, salám či kdeco druhého.Má to tam byt.Dá to temu určité aroma.Záleží na tem, co kdo zvolí.Kemu sa nelúbí nech to tam nedává.Proti gustu...
anonym: sobota 10. dubna 2010
to jo,já dávám párek nebo junior salám. Bez uzeniny to není lečo
anonym: středa 24. února 2010
Zdravím, podle mě by tam trocha toho salámu být měla, aspoň aby to dostalo trochu masovou příchuť. Zase to ale nesmí být úplně obyčejný, alespoň 50 % masa.
Jinak nesouhlasím, že je nejlepší nápad přidávat uzené maso. To patří ke knedlíku se zelím, nebo do plněných knedlíků. Uzené maso má tak silnou aromatickou chuť, že tu zeleninu přetluče.
anonym: čtvrtek 12. června 2008
Já salám nedávám, jenom když ho nemám:-) S uzeninou to chutná rozhodně lépe. Takže demonstrce za lečo bez uzeniny se nezúčastnim :-) Alterna
anonym: sobota 12. dubna 2008
Párek či salám zničí podstatu leča - hlasuji rozhodně proti a jsem připraven zorganizovat demonstraci. Honza
anonym: úterý 30. října 2007
Do kuchařky byl přidám recept \\"Lečo s uzeninou\\", taky nám to tak chutná. Zdena
anonym: úterý 30. října 2007
Chtělo by to do leča ještě přidat buřtíka nebo párek. A.V.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist