Slané kynuté lívance se zelím
Suroviny
250 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
1 lžíce cukru
200 ml mléka
50 g másla
2 vejce
2 hrnky nakrájeného čerstvého zelí
30 g másla
pepř
trocha cukru
sůl
máslo na smažení
Postup
Máslo rozpusťíme a vlijeme ho do mléka. Droždí nadrobíme, smícháme s cukrem, přilijeme mléko s rozpuštěným máslem, přidáme vejce a mouku. Vymícháme lívancové těsto a necháme ho vykynout.
Zelí nakrájíme najemno, orestujeme na másle a osolíme, opepříme a přidáme cukr. Podusíme cca 5 - 10 minut a necháme vychladnout.
Když těsto vykyne, přidáme zelí a na másle smažíme lívanečky z obou stran dozlatova.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 154x
Komentáře receptu Slané kynuté lívance se zelím
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!