Dort Raffaello
Suroviny
TĚSTO:
5 vajec
150 g práškového cukru
1 prášek do pečiva
100 g polohrubé mouky
1/2 dl vody
KRÉM:
3 smetany ke šlehání
2 bílé čokolády (cca 100 g)
200 g strouhaného kokosu
Postup
Cukr se žloutky vyšleháme, přilijeme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a opatrně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a pomalu ho přimícháme do těsta. Dáme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme v předehřáté troubě na 150 °C.
2 šlehačky dáme do hrnce a zahřejeme (nevaříme!). Přidáme nalámanou bílou čokoládu a mícháme mimo plotnu, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme do druhého dne v hrnci.
Druhý den korpus podélně prořízneme (cca na 1/3 výšky těsta a 2/3). Vrchní 2/3 korpusu rozdrobíme na malé kousky. Vychladlou smetanu s čokoládou vyšleháme na hustý krém, přidáme k rozdrobenému korpusu, důkladně promícháme, přidáme 160g strouhaného kokosu a promícháme.
Na 1/3 korpusu dáme krém, zarovnáme a navrch dáme ušlehanou poslední smetanu ke šlehání, také zarovnáme a zasypeme zbytkem kokosu (cca 40g).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 739x
Komentáře receptu Dort Raffaello
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!