Včelí žihadlo
Suroviny
TĚSTO:
250 g mouky
50 g másla
1/8 l mléka
20 g droždí
1 čajová lžička cukru
1/2 čajové lžičky soli
kůra z jednoho citronu
VRŠEK DORTU:
100 g másla
125 g medu
2 polévkové lžíce smetany
200 g mandlí nakrájených na plátky
VANILKOVÝ KRÉM:
1/2 l mléka
1 vanilkový pudink
150 g másla
30 g cukru
Postup
Změklé máslo propracujeme s moukou, solí a citronovou kůrou. Droždí smícháme s vlažným mlékem a cukrem a přilijeme k mouce. Zaděláme těsto, které zasypeme troškou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Suroviny na horní vrstvu smícháme dohromady a za stálého míchání uvedeme k varu. Potom stáhneme z plotny a necháme vystydnout.
Vykynuté těsto pomoučněnýma rukama propracujeme a dáme do dortové formy (průměr 30 cm), kterou jsme nejprve vymazali tukem. Necháme 15 minut odpočinout. Poté polijeme vrchní vrstvou a dáme péct do vyhřáté trouby na 225 °C na 20 minut. Upečený dort vyklopíme z formy a necháme vystydnout.
Na vanilkový krém svaříme mléko s cukrem a pudinkovým práškem. Necháme vystydnout a zamícháme změklé máslo. Vychladlý dort rozkrojíme podélně na dva pláty, uvnitř potřeme vanilkovým krémem, přiklopíme další vrstvou těsta a povrch pomažeme vychlazenou připravenou medovou vrstvou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 606x
Komentáře receptu Včelí žihadlo
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!