Včelí žihadlo

Suroviny

TĚSTO:
250 g mouky
50 g másla
1/8 l mléka
20 g droždí
1 čajová lžička cukru
1/2 čajové lžičky soli
kůra z jednoho citronu

VRŠEK DORTU:
100 g másla
125 g medu
2 polévkové lžíce smetany
200 g mandlí nakrájených na plátky

VANILKOVÝ KRÉM:
1/2 l mléka
1 vanilkový pudink
150 g másla
30 g cukru

recept nemá fotografii

Postup

Změklé máslo propracujeme s moukou, solí a citronovou kůrou. Droždí smícháme s vlažným mlékem a cukrem a přilijeme k mouce. Zaděláme těsto, které zasypeme troškou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Suroviny na horní vrstvu smícháme dohromady a za stálého míchání uvedeme k varu. Potom stáhneme z plotny a necháme vystydnout.

Vykynuté těsto pomoučněnýma rukama propracujeme a dáme do dortové formy (průměr 30 cm), kterou jsme nejprve vymazali tukem. Necháme 15 minut odpočinout. Poté polijeme vrchní vrstvou a dáme péct do vyhřáté trouby na 225 °C na 20 minut. Upečený dort vyklopíme z formy a necháme vystydnout.

Na vanilkový krém svaříme mléko s cukrem a pudinkovým práškem. Necháme vystydnout a zamícháme změklé máslo. Vychladlý dort rozkrojíme podélně na dva pláty, uvnitř potřeme vanilkovým krémem, přiklopíme další vrstvou těsta a povrch pomažeme vychlazenou připravenou medovou vrstvou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 473x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5,25 (počet: 4) 5,25 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Včelí žihadlo


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist