Koblihy

Suroviny

500 g hladké mouky
3 lžíce polohrubé mouky
30 g moučkového cukru
1 lžíce cukru krupice
1/4 l vody
40 g droždí
30 g másla
lžíce rumu
3 žloutky
zavařenina
olej na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Ve vlažné vodě rozpustíme lžíci cukru krupice a rozdrobíme droždí, necháme vzejít kvásek. Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme rum. Zapracujeme kvásek a mouky. Vymícháme hladké těsto, uděláme z něj bochánek a necháme kynout na teplém místě přikryté utěrkou, dokud nenabyde o polovinu. Vykynuté těsto na pomoučněném vále rozválíme na plát asi 1 cm silný, na váleček příliš netlačíme. Skleničkou vykrájíme kolečka tak, aby vznikl co nejmenší odpad. Na polovinu koleček dáme zavařeninu a přiklopíme dalším kolečkem, okraje prstem přitlačíme a skleničkou opět vykrojíme tak, aby kolečka byla všude dobře spojená. Na vále necháme přikryté utěrkou 10-15 minut, pak je otočíme a necháme kynout pod utěrkou dalších 10-15 minut. Smažíme v dostatečném množství v rozpáleném oleji po obou stranách. Hotové cukrujeme.
Můžeme podávat ozdobené sladkou šlehačkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 063x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,17 (počet: 6) 8,17 6 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Koblihy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist