Marlenka
Suroviny
100 g másla
2 lžíce medu
250 g moučkového cukru
1 lžička octa
1 lžíce jedlé sody
2 vejce
700 g hladké mouky
KRÉM:
1 plechovka salka
1 máslo
DROBENKA:
50 mletých ořechů
2 lžíce kakaa
nastrouhané odkrojky z upečeného těsta
Postup
Smícháme med, máslo a cukr. Přidáme ocet promíchaný s jedlou sodou a za stálého míchání přidáme vejce a uvedeme k varu a vaříme, až se na povrchu začne tvořit pěna. V tuto chvíli odstraníme z ohně. Po krátkém odstavení přidáme mouku a dobře promícháme. Těsto přikryjeme a necháme hodinu v teple odležet.
Potom z těsta tvoříme 7 bochánků, každý rozválíme na tenoučký plát a jednotlivě pláty pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 2 – 3 minuty. Pokud bychom pekli déle, těsto by ztvrdlo, v tom případě bychom plát potřeli rumem a nechali odležet do dalšího dne.
Studené upečené pláty odkrojením zarovnáme na stejné díly a promažeme krémem. Ten namažeme i na vrchní plát a posypeme drobenkou, kterou jsme připravili smícháním výše uvedených surovin. Vychladlý dort krájíme na řezy.
Krém: Salko vaříme v neotevřené plechovce 2 hodiny ve vodě, potom necháme vychladnout. Potom uvařené salko smícháme s máslem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 9 111x
Komentáře receptu Marlenka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!