Marlenka

Suroviny

100 g másla
2 lžíce medu
250 g moučkového cukru
1 lžička octa
1 lžíce jedlé sody
2 vejce
700 g hladké mouky

KRÉM:
1 plechovka salka
1 máslo

DROBENKA:
50 mletých ořechů
2 lžíce kakaa
nastrouhané odkrojky z upečeného těsta

recept nemá fotografii

Postup

Smícháme med, máslo a cukr. Přidáme ocet promíchaný s jedlou sodou a za stálého míchání přidáme vejce a uvedeme k varu a vaříme, až se na povrchu začne tvořit pěna. V tuto chvíli odstraníme z ohně. Po krátkém odstavení přidáme mouku a dobře promícháme. Těsto přikryjeme a necháme hodinu v teple odležet.

Potom z těsta tvoříme 7 bochánků, každý rozválíme na tenoučký plát a jednotlivě pláty pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 2 – 3 minuty. Pokud bychom pekli déle, těsto by ztvrdlo, v tom případě bychom plát potřeli rumem a nechali odležet do dalšího dne.

Studené upečené pláty odkrojením zarovnáme na stejné díly a promažeme krémem. Ten namažeme i na vrchní plát a posypeme drobenkou, kterou jsme připravili smícháním výše uvedených surovin. Vychladlý dort krájíme na řezy.

Krém: Salko vaříme v neotevřené plechovce 2 hodiny ve vodě, potom necháme vychladnout. Potom uvařené salko smícháme s máslem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 9 111x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,00 (počet: 4) 7,00 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Marlenka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist