Mimino
Suroviny
12 vajec
120 g cukru krupice
240 g hrubé mouky
1 vanilkový krém Dr. Oetker
2 šlehačky Dr. Oetker
2 ztužovače šlehačky
potravinářské barvy
ovoce (meruňky, jahody, ...)
marcipán nebo hmota na potahování dortů (Viz Moučníky - Polevy a náplně)
papír na pečení
Postup
6 bílků vyšleháme do hustého sněhu a postupně do něj vmícháme po jednom 6 žloutků, 60 g cukru a nakonec 120 g mouky. Těsto vylijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 230.C upečeme dorůžova za 10-15 minut plát (těsto se nesmí lepit na šlejli). Stejným způsobem upečeme druhý plát.
Z papíru si vystříhneme šablonu zavinovačky a z obou vychladlých plátů podle ní vyřízneme korpusy dortu. První korpus potřeme lehce krémem, naskládáme na něj ovoce nakrájené na kolečka a opět přetřeme krémem. Přiklopíme druhým korpusem. Krémem potřeme pouze spodní část zavinovačky, na něj dáme např. jiné ovoce a potřeme krémem. Ze zbytku plátů vykrojíme o něco užší spodní část zavinovačky a přiklopíme ji na krém. Celou zavinovačku potřeme šlehačkou a uhladíme. Z marcipánu nebo hmoty na potahovaní dortů vytvarujeme hlavičku mimina. Vložíme do zavinovačky a na hnědo obarvenou troškou šlehačky uděláme vlásky. Část šlehačky obarvíme modrou barvou a ozdobíme jím zavinovačku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 719x
Komentáře receptu Mimino
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!