Jahodový věnec

Suroviny

200 g Hery
200 g cukru
200 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
4 vejce
3 rovné lžičky prášku do pečiva
100 g solamylu

NÁPLŇ:
500 ml mléka
50 g cukru
1 vanilkový pudink
100 g másla
1 lžíce moučkového cukru
300 g jahod
4 lžíce meruňkové marmelády
1 balení červené práškové želatiny
50 g sekaných pistácií

recept nemá fotografii

Postup

Heru, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Pak vmícháme vejce, jedno po druhém. Smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva a vmícháme. Troubu předehřejeme na 175 °C.

Těstem vyplníme vymaštěnou věncovou formu a pečeme asi 50 minut. Po upečení dort vyklopíme a asi 3 hodiny ho necháme chladnout. Poté dort dvakrát podélně prořízneme.

Pudinkový prášek, mléko a 30 g cukru za stálého míchání povaříme. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo a cukr. Po lžících vmícháme pudink. Jahody nakrájíme na kostičky, až na pár kousků, které necháme na ozdobení dortu.

Dva pláty korpusu potřeme marmeládou a poskládáme na ně jahody. Připravíme dle návodu želatinu s 20 g cukru a potřeme jí jahody. Přiložíme vrchní korpus. Celý dort potřeme pudinkovým krémem, ozdobíme pistáciemi a rozpůlenými jahodami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 485x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,00 (počet: 1) 9,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jahodový věnec


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist