Jahodový věnec
Suroviny
200 g Hery
200 g cukru
200 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
4 vejce
3 rovné lžičky prášku do pečiva
100 g solamylu
NÁPLŇ:
500 ml mléka
50 g cukru
1 vanilkový pudink
100 g másla
1 lžíce moučkového cukru
300 g jahod
4 lžíce meruňkové marmelády
1 balení červené práškové želatiny
50 g sekaných pistácií
Postup
Heru, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Pak vmícháme vejce, jedno po druhém. Smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva a vmícháme. Troubu předehřejeme na 175 °C.
Těstem vyplníme vymaštěnou věncovou formu a pečeme asi 50 minut. Po upečení dort vyklopíme a asi 3 hodiny ho necháme chladnout. Poté dort dvakrát podélně prořízneme.
Pudinkový prášek, mléko a 30 g cukru za stálého míchání povaříme. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo a cukr. Po lžících vmícháme pudink. Jahody nakrájíme na kostičky, až na pár kousků, které necháme na ozdobení dortu.
Dva pláty korpusu potřeme marmeládou a poskládáme na ně jahody. Připravíme dle návodu želatinu s 20 g cukru a potřeme jí jahody. Přiložíme vrchní korpus. Celý dort potřeme pudinkovým krémem, ozdobíme pistáciemi a rozpůlenými jahodami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 485x
Komentáře receptu Jahodový věnec
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!