Nepečený Cheesecake

Suroviny

Korpus:
380 g máslových sušenek
125 g másla
Náplň:
500 g Mascarpone
500 g polotučného tvarohu
200 g bílé čokolády
případně cukr či citrónová šťáva podle chuti
Želé:
bobulové ovoce (může být mražené)
průhledná želatina (2-3 lžíce nebo podle návodu na obalu)
podle potřeby 2-3 lžíce cukru

ukázka receptu Nepečený Cheesecake
Posunovut vlevo
ukázka receptu Nepečený Cheesecake
Posunout vpravo

Postup

Sušenky namelene, rozmixujeme nebo rozmačkáme na prášek a smícháme s rozpuštěným máslem. Hmotu pak natlačíme do dortové formy a dáme do lednice vychladit. Mascarpone smícháme s tvarohem (můžeme si pomoci robotem nebo ručním šlehačem). Čokoládu necháme rozpustit (stačí opatrně v mikrovlnce), a když zchladne, ale ještě bude tekutá, smícháme ji s tvarohovou směsí. Směs můžeme dochutit cukrem, případně troškou citrónové či limetkové šťávy (ale není to třeba). Náplň rovnoměrně rozetřeme na korpus a opět dáme do lednice chladit. Ovoce v rendlíku zahřejeme, aby pustilo šťávu, případně můžeme trochu dolít vodu, aby bylo šťávy cca 500 ml. Želatinu připravíme podle návodu, místo do vody ji však vmícháme na ještě horkou šťávu s ovocem (nesmí se však vařit). Necháme ji trochu zchladit a když začne želírovat, nalijeme ji do dormy na náplň. Dáme opět chladit do lednice, nejlépe přes noc. Před podáváním můžeme Cheesecake ozdobit např. šlehačkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 374x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nepečený Cheesecake


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist